A vírus okozta helyzet miatt sok diákunk hazatért, de egyharmaduk még mindig kint van. A továbbra is külföldön tanuló diákjaink egészségesek és jól érzik magukat. Néhány beszámolót olvashatsz a Facebook oldalunkon, Instagram oldalunkon, vagy itt a honlapon a beszámolóknál

Most, hogy mindenki biztonságban van, ideje az augusztusi, szeptemberi kiutazásokra koncentrálnunk. A külföldi partnereinkkel, partneriskoláinkkal folyamatosan egyeztetünk a helyzet alakulásával kapcsolatban. Mindenki kivétel nélkül pozitívan áll az új tanév kezdéséhez. A határidőket meghosszabbítottuk és a jelentkezési procedúrát is leegyszerűsítettük. Nagyon jó látni, hogy mennyire segítő, támogató és bizakodó a környezet. 

 

Most, hogy iskolákat zárnak be és repülőjáratokat törölnek, az utazás és ezzel együtt természetesen a külföldi tanulás is veszélybe került. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy egyszer ennek is vége lesz. Hiszünk benne, hogy a nehézség nem legyengít, hanem megesősít majd miket nemcsak egyéni de globális szinten.

 

Mivel programjaink magasabb rendű célja, hogy egy szebb és jobb világot hozzunk létre a kultúrák közötti barátságok, a nemzetek közötti megértés, elfogadás elősegítésével, ezért fontosnak tatjuk, hogy a jövőben is minél több diáknak legyen lehetősége ennek megtapasztalására.  Nem beszélve arról, hogy a globalizált világban egy külföldi tapasztalatot szerzett diák továbbra is versenyképesen veszi fel a harcot az új kihívásokkal. 

 

Későn döntöttél és még jelentkezni szeretnél? - Nem gond. Vannak olyan országok, ahova akár a nyáron is beadhatod a jelentkezésedet. 

Van valamilyen speciális kérésed az elhelyezéseddel kapcsolatban?  - Nem gond, szeretjük ha van valamilyen hobbid, amin keresztül új barátokat, egy összetartó közösséget megismerhetsz. 

Nem tudod beszerezni jelenleg az orvosi vagy iskolai papírokat?  - Nem gond, megoldjuk, majd utólag pótolod. 

 

Kérdésed van? Hívj minket bátran, segítünk! 

Addig is maradjatok vidámak, pozitívak és vigyázzatok egymásra!