Az iskolák tárt karokkal fogadtak bennünket, körbevezettek a kampuszokon, beszéltünk az iskola igazgatójával, valamint a diákokkal. Bepillantottunk az iskolai órákba, a tanárok készségesen elmagyarázták, hogy éppen min dolgoznak  a csoporttal. Voltunk robotika órán, rajz és vizuális kultúra órán, bepillantottunk az ebédlőkbe és láttuk a sport csarnokokat is. 

Szellemiség

Ami miatt számunkra fontos volt ez az út, hogy megérezzük az egyes iskolák szellemiségét, megismerjük az erősségeiket és ezáltal pontosan tudjuk, hogy melyiket kinek ajánljuk. Az iskolákra általánosságban jellemző a magas szintű oktatás, a sok segítség és figyelem a diákok felé, a profin felszerelt termek, laborok, sportolási és művészeti lehetőségek, magasan képzett, lelkes és elhivatott tanárok. Amiben különböznek, az az iskola mérete, elhelyezkedése, valamint egyes területekre történő nagyobb hangsúly (pl. művészetek, természettudomány, humán tárgyak). 

Közösség

Ki kell emelnünk az iskolai közösségek fontosságát. A tanárok és a diákok együtt egy nagy közösség tagjai, akik támogatják, tisztelik egymást és közös értékek mentén élik mindennapjaikat. Ezek a közös értékek a egymás iránti tisztelet, elfogadás, támogatás. Ezen felül az iskolák többsége a helyi közösséget, várost, falut is aktívan támogatja, részt vesz a helyi közösség életében. A diákokat önkéntességre nevelik, programokat szerveznek, sokszor a diákok maguk találják ki, hogy milyen formában tudják a helyieket segíteni. 

Értékek

Az iskolák nemcsak a tantárgyakra, lexikális tudásra koncentrálnak. Fontos számukra hogy felkészítsék diákjait a felnőtt életre, készségeket és a kreativitást fejlesszenek, önálló, tudatos, felelős embereket neveljenek, akik képesek megállni a helyüket a világban. Mindenki azt szeretné, hogy a tanév végén jobb emberekké váljanak, egy kicsit hozzáadva ezzel egy jobb és békés jövőhöz. 

Kedvezmények

Az amerikai bentlakásos iskolák számára fontos a diverzitás. Arra törekednek, hogy a nemzetközi diákjaik között minél többféle ország szerepeljen. Nagy lelkesedéssel várják a magyar diákokat! Azoknak, akik nyitottak és aktív tagjai szeretnének lenni az iskolai közösségnek, jelentős kedvezményeket ajánlanak, ha rajtunk keresztül jelentkeznek.

Amennyiben érdekli a lehetőség, akkor jöjjön el irodánkba egy előre egyeztetett időpontban ingyenes tanácsadásra. Jelentkezés itt