Diákfogadás

Várjuk azoknak a magyar családoknak a jelentkezését, akik szívesen fogadnának külföldi diákot otthonukba félévre vagy teljes tanévre. 

Egy külföldi diák fogadása a család életére nagy hatással van, ahogy egy új családtag érkezése is. Nemcsak mi szülők, de gyermekeink is bepillantást nyerhetnek egy másik kultúrába. Megismerhetik, hogy a világ másik tájain hogyan élnek a fiatalok, milyen szokásaik vannak miközben egy életre szóló barátságot köthetnek

Egy új családtag új tapasztalat az egész családnak.
Hozd el otthonodba a világot!

Akiknek ajánljuk: 

 • nyitott és más kultúra iránt érdeklődő családoknak
 • akik szívesen fogadnak otthonukba egy külföldi középiskolást
 • akik szívesen mutatják meg kultúrájukat egy külföldi diáknak
 • akik vállalják, hogy gondját viselik az új családtagnak. 

A fogadás feltételei:

 • nyitott, barátságos családi háttér
 • a család minden tagjának támogatása
 • saját szoba biztosítása. 

A folyamat:

 1. A  jelentkezési anyag kitöltése
 2. YOURWAY koordinátor személyes látogatása
 3. Felkészítés és részletes tájékoztatás
 4. Diák kiválasztása
 5. Diák fogadása

A jelentkező családokat felkészítjük a fogadásra. Fontosnak tartjuk, hogy tisztában legyenek azzal, hogy pontosan mit vállalnak. Miután alaposan átbeszéltük a feltételeket, célokat és programszabályokat. 

Ezt követően kerül sor a diák kiválasztására. A fogadó család preferenciái, érdeklődési köre alapján elküldjük számukra annak a diáknak az anyagát, aki szerintünk beleillene a családba. A fogadó családok ezt követően döntést hoznak, majd felvehetik egymással a kapcsolatot. 

Mit ad a YOURWAY a fogadó családoknak? 

Alapvetően fontosnak tartjuk, hogy  a családok örömmel fogadják a diákokat, egyetértsenek a program céljával. Ugyanakkor egy új családtag költséggel jár. Ezekhez a költségekhez szeretnénk hozzájárulni havonta anyagi támogatással. 

Azoknak, akiknek a gyermeke szeretne külföldön tanulni, a programárból kedvezményként levonjuk a havi költségekre szánt összeget. 

Jelentkezzen most! 

Kérjük, hogy akit érdekel a program, lépjen velünk kapcsolatba a lenti űrlap kitöltésével, vagy hívjon telefonon a 30 360 0661-es számon!

Nézzétek meg mexikói diákunk, Ildikó beszámolóját az Magyarországon töltött évéről.: 

CAPTCHA