Németország cserediák szemmel 

Diákunk, Virág a 2020-21-es tanévet tölti cserediákként Németországban. Montabaurban él fogadó családjával és úgy tűnik, egy percig sem bánta meg döntését, hogy a vírushelyzet ellenére kiutazzon és egy tanévet töltsön Németországban. 

Virággal beszélgetünk majd arról, hogy miért döntött úgy, hogy ebben az országban fog tanulni, milyen szinten volt a nyelvtudása kiutazáskor és hogy hogyan élte meg a kiutazás előtti időszakot. Megbeszéljük majd a kulturális különbségeket, azt hogy hogyan szerzett barátokat, milyen az iskola, hogyan zajlik a tanóra, milyenek a tanárok és hogy miben más az oktatás. 

A fogadó családdal mindig különleges kapcsolata van diákjainknak, megkérdezzük Virágot arról, hogy otthon érzi-e magát és hogy nincs-e időnként honvágya. 

A beszélgetés magyar nyelven zajlik majd, a lenti linken tudtok regisztrálni. Várunk minden érdeklődőt szeretettel! A webinár alatt kérdéseket is feltehettek majd. 

Ha Téged is érdekel egy tanév, félév, vagy akár egy pár hónapos program Németországban, akkor nézz köröl a honlapunkon és tudj meg többet a programról: klasszikus program Németország