Hálaadás 

A hálaadás az egyik legfontosabb észak-amerikai ünnep: ilyenkor összegyűlik a család, és a tagok pulykavacsora mellett élvezik egymás társaságát. 

Az Egyesült Államokban hagyományosan november negyedik csütörtökén tartják a hálaadást, amit 1863-ban Abraham Lincoln nyilvánított ünnepnappá, gyökerei azonban egészen az Újvilágba érkező korai telepesekig, a 17. századba nyúlnak vissza. 

Az első sikeres, egyben bőséges kukoricaaratást követően, 1621 novemberében a telepesek háromnapos ünneppel fejezték ki örömüket és hálájukat Istennek, hogy túlélték a viszontagságokat, majd otthonra találtak az új hazában. William Bramford kormányzó az őslakosokat is meghívta az ünnepségre, köztük a wampanoag törzsfőnököt, akikkel együtt fogyasztották el a történelem első hálaadási ünnepi vacsoráját. 

A modern hálaadásnak már nem sok köze van a telepesek által megült, vallási eredetű ünnephez. Napjainkban már nem Isten, hanem a család és az összetartozás, a szerettek társaságában töltött idő áll a hálaadás középpontjában, aminek fő eseménye a közösen, családi körben elfogyasztott pulykavacsora. 

Hálaadás napi parti és nyílt nap

Hagyományainkhoz híven, mi is megemlékezünk és hálát adunk ezen a napon. Az eseményen részt vesznek olyan diákjaink, akik személyesen átélték a Hálaadás ünnepét egy amerikai fogadó család otthonában és szívesen megosztják élményeiket, tapasztalataikat. 

Várjuk szeretettel azokat a diákokat és szüleiket, akiket érdekel egy amerikai tanév eltöltése külföldön. Számukra érdekes lehet a diákok beszámolóit meghallgatni és saját kérdéseiket feltenni. 

Program

17 órától volt diákjaink beszámolóit hallgathatjátok 18-ig

18 órátol kötetlen beszélgetés, sütizés a diákokkal és az érdeklődő családokkal 19 óráig

Várunk Benneteket szeretettel! 

Kérjük, hogy regisztráljatok a eseményre a lenti űrlap kitöltésével, vagy telefonon a 30 360 0661-es számon. 

Diákjaink örömmel osztják meg személyes élményeiket az érdeklődő családokkal