Bentlakásos iskolák Amerikából

Három igazán egyedülálló 'álom iskolával' találkozhattok személyesen, ha részt vesztek az október 22-i eseményünkön. 

Az Egyesült Államok bentlakásos iskolái valóban többek egy oktatási intézménynél. Nemcsak a minőségi oktatás, a tantárgyválasztás sokszínűsége, a természettudományos laborok, sportpályák és művészeti termek felszeltsége miatt egyedülállóak. Kiemelkedő a tanárok és a diákok közötti támogató, barátságos légkör, amiben mindenki otthonosan érezheti magát és biztonságos körülmények között bontakoztathatja ki a tehetségét. Az iskolák számára az is fontos, hogy nemcsak a tanulmányi pályát egyengessék, de a  náluk végzett diákok jobb emberekké is váljanak az út végén. 

Ha szeretnéd első kézből megismerni az amerikai bentlakásos iskolák által nyújtott lehetőségeket, akkor gyere el hozzánk és hallgasd meg az iskolák beszámolóját. 

Vendégeink lesznek: 

 

The Brook Hill School 

Kifejezetten egyetemre felkészítő iskola Texasban. Az Egyesült Államok legjobb egyetemeire készíti fel diákjait, akik 100%-ba sikerrel kerülnek be a választott felsőoktatási intézményekbe. 

Diákok száma: 675, ennek 25%-a nemzetközi diákokból áll.Kiscsoportos (kb 14 fő) foglalkozásoknak köszönhetően személyreszabott képzésre van lehetőség. Tanár diák arány 1:9.

29 egyetemi krediteket is érő emelt szintű (AP- advance placement) tantárgy közül lehet választani. 

A Szokrátészi oktatási modell alapján a diákok kritikus gondolkodását igyekszik fejleszteni. A kész válaszok helyett gondolkodásra, kérdések felvetésére és véleményalkotásra tanít. 

Nézzétek meg az iskola gyönyörű kapuszát légifelvételről: 

At Brook Hill, our goal is for students to become a better learner, leader, listener, problem-solver, and friend.

Hawai'i Preparatory Academy

Hawai'i szigetén található bentlakásos iskola 

Erős egyetemi felkészítő programja egy különleges helyszínen, nemzetközi közösségben valósul meg. Az iskola diákjai az USA 15 különböző államából és a világ 15 országából alkotnak egy összetartó közösséget. A különleges helyszín speciális programoknak ad helyet. A tanulást valódi kutatómunka segítségével végzik mind a természettudomány, művészet és helyi közösségi projektek területén.

Többek között  16 egyetemi szintű tantárgylehetőség, díjnyertes energia labor, valamint  különleges és egyedi projektek segítségével feljesztik a diákok készségeit, hogy magabiztosabbá, kreatívabbá váljanak az egyetemi és persze a későbbi életük során.  

Az iskola videója: 

 

Hawaiʻi may be paradise, but it’s also a hub of scientific research and a modern crossroads where world cultures meet.
In Hawaiian, ‘ohana means “family” and we welcome everyone with warm aloha to HPA

Thornton Academy

Maine államban, Bostontól másfél órányira, egy tengerparti kisvárosban található népszerű partneriskolánk.  

Magas színvonalú oktatás, sport és művészeti programok mind jellemzik. Nagy méretének (1600 diák) köszönhetően széles választék is áll a diákok rendelkezésére. Több, mint 200 tantárgyválasztási lehetőség, és több mint 50 sport vagy egyéb iskola utáni klub vagy elfoglaltság közül lehet választani. Legnépszerűbbek például: tánc, robotika, film készítés, graphic design. Idegen nyelvekben is erős, 7 nyelv közül lehet választani. Az oktatás iPad-en zajlik, amihez a szükséges eszközt az iskola biztosítja a diákok számára.

 

Thornton Academy prepares students for a changing world, challenging all to learn, grow, innovate and succeed.
Bigger and better facilities to inspire students to dream big

Várjuk az érdeklődő diákokat és szüleiket az október 22-i eseményen délután 17 órakor. 

A bemutatkozó előadásokat követően lehetőség lesz egyénileg is beszélgetni az iskolák képviselőivel. 

Helyszín: YOURWAY iroda, Bartók Béla út 86. 

A részvétel ingyenes, kérlek regisztrájatok a lenti kérdőív kitöltésével: