Középiskolai tanév Hollandiában

kétnyelvű programlehetőség

Ezt a programunkat azoknak ajánljuk, akik a holland nyelv elsajátítása mellett az angolt is szeretnék magas szintre felhozni. A tanév alatt két-tannyelvű iskolába íratjuk be diákjainkat, így a tantárgyak egyik felét hollandul, a másik felét angolul tanulhatják.  Az angol nyelv Hollandiában már nem számít idegen nyelvnek. A hollandok ugyanis nemrég átvették az első helyet a svédektől az angolul legjobban beszélő nemzetek ranglistáján. A kétnyelvű programban az angolt közel anyanyelvi szinten beszélő holland diákok otthonosan mozognak nemzetközi témákban és környezetben. Nyomon követik a világ eseményeit és felelősséget vállalnak saját döntéseikért. 

Nemzetközi tanulmányok

 A kétnyelvű tanulmányok fontos része a nemzetközi ismeretek, nemzetközi kapcsolatok és az eltérő kultúrák alapos ismerete. A tanulmányok során olyan világpolgárokat nevelnek, akik képesek eligazodni a nemzetközi politikai és kulturális viszonyok között. 

A diákokat arra inspirálják, hogy kreatívak, kíváncsiak, vállalkozó szelleműek, rugalmasak és együttműködőek legyenek. 

A tanárok speciális képzésben részesültek, sok közöttük az anyanyelvi tanár. 

Melyik évfolyamok számára elérhető a kétnyelvű program? 

A középiskola 9-10-ik évfolyamában van lehetőség a tantárgyak 50%-át angolul tanulni. Mivel a holland diákoknak hollandul kell érettségizniük, a 11-12-ik évfolyamokon már több tantárgyat tanulnak hollandul (75%) , az órák 25%-a  zajlik angolul. 

Miért Hollandia? 

Hollandia ideális hely egy középiskolai tanév eltöltésére. Egyrészt a holland oktatás magas színvonala miatt jó döntés belevágni, másrészt  a kis ország fejlett infrastruktúrájának köszönhetően a diákok könnyen bejárhatják az országot akár a fogadó családjukkal, akár a kint szerzett barátaikkal. Nem utolsósorban egy tanév alatt egyszerre két nyelven tudnak kommunikálni és az angol nyelv felsőfokú elsajátítása mellett egy középfokú holland nyelvtudásra is szert tehetnek

Ha érdekel a program, akkor jelentkezz nálunk, átbeszéljük a részleteket és mindent megszervezünk neked. 

Nézz körül hollandiai programjaink között itt