ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Klasszikus vagy prémium? 

A klasszikus program során fogadó családnál laksz és állami iskolába jársz, ez a klasszikus ún. "diákcsere program". Itt egy helyi család életén és szokásain keresztül ismered meg az országot és tanulod meg a nyelvet. A hangsúly ennél a programnál a nyelvtanuláson és a kulturális kapcsolatokon van. Azoknak ajánljuk, akik nyitottak a világra, szeretnék mélyebben megismerni az általuk választott ország szokásait, könnyen teremtenek kapcsolatokat és alkalmazkodni tudnak egy új környezethez. 

A prémium program legtöbb esetben bentlakásos magániskolákat jelent. A diákok itt más nemzetiségű fiatalokkal együtt, kollégiumban laknak és a helyi diákokkal együtt járnak magániskolába. A hangsúly ennél a programnál a nyelvtudáson kívül az oktatás, illetve képzés kiemelt színvonalán van. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy bizonyos tudományterületen, sportban, vagy művészeti képzésben részt venni, illetve egy összetartó közösség tagjaivá válni. Ajánljuk továbbá azok számára, akik külföldön szeretnének érettségizni, nemzetközi érettségi programban részt venni, vagy távlati tervek között szerepel külföldi egyetemen történő továbbtanulás. 

A jelentkezés feltételei:

A korhatár országonként és programonként változik. Ha a 15. életévedet betöltötted, és nem vagy 18 és fél évesnél idősebb a tervezett kiutazáskor, akkor nagy valószínűséggel könnyen bekerülsz a programba. Ha ettől eltérő a korod, akkor érdeklődj irodánkban a lehetőségekről, mert biztosan tudunk ajánlani neked is valamit.

Nyelvtudás: legalább két éve tanuld az adott ország nyelvét. Olyan országok esetén, mint például Argentína, Brazília, Hollandia, Svédország, Norvégia, Finnország, vagy Japán nem feltétel az adott nyelv ismerete a jelentkezéshez, de az angol nyelvtudás itt is szükséges. Bentlakásos iskolába történő jelentkezésnél magas szintű nyelvtudás szükséges, mert itt különösen fontos, hogy a jelentkező aktívan részt tudjon venni az iskolai munkában.
A jelentkezőknek legalább közepes iskolai átlageredmény kell elérniük az iskolában az elmúlt két évben.

A legfontosabb szempont e mellett az egyéni motiváció, azaz, hogy Te akarj részt venni a programban, legyél kíváncsi és nyitott a világra! Ha ez megvan, készen állsz.

A jelentkezés módja:

A Kapcsolat menüpontban töltsd ki és küldd el nekünk a jelentkezésed. Hamarosan megkeresünk, hogy időpontot egyeztessünk Veled és a szüleiddel. A személyes találkozó során fontos, hogy megismerjünk Téged és motivációdat, hogy személyre szabottan tudjunk foglalkozni Veled.

Programárak

Az árakat az egyes országoknál megtalálod. Bentlakásos iskolák esetén az ár a jelentkező tudásának, tehetségének, szociális helyzetének függvényében változhat.

A részletes jelentkezési anyag beadásának határideje a 2019-20-as tanévre:

 • 2019. április 1.
 • 2018. október 1. A 2019. januárban vagy februárban induló második félévi programok esetén

Ha határidő után eszméltél, akkor is keress meg minket, hátha tudunk segíteni!

Dokumentáció, jelentkezési anyag kitöltése

Miután kiválasztottad a neked legjobban tetsző programot, vagy iskolát, és eldöntötted a szüleiddel együtt, hogy beadod a jelentkezésed, elkezdheted a jelentkezési anyag kitöltését.

A szerződés aláírását követően jelentkezési anyagodat továbbítjuk a választott országba, vagy iskolába, ahol ez alapján megkezdik a  fogadó családod és  iskolád keresését. Ha konkrét iskolába jelentkezel, akkor az iskola készít majd veled egy skype interjút, hogy jobban megismerjenek Téged és felmérjék a nyelvtudásod. Ezt követően döntenek a felvételedről.

A fogadó családos elhelyezés esetén mindig a fogadó család választja ki, hogy kit szeretne vendégül látni otthonában. Miután megérkeznek a család adatai, felvehetitek a kapcsolatot és kezdődhet az ismerkedés.

Felkészítés

Kétnapos felkészítő tréninget tartunk a kiutazó magyar diákok számára. Célunk, hogy diákjaink minél könnyebben vegyék az akadályokat a külföldi tanév során, könnyen és problémamentesen tudjanak beilleszkedni és feltalálják magukat az idegen környezetben.

A szülők számára tapasztalt szülők és egykori diákok bevonásával tartunk egy napos felkészítőt Budapesten. Célunk, hogy a szülők számára minden apró részlet világos legyen és készen álljanak gyermekük elengedésére, nehéz helyzetek kezelésére. 

Vízum

Intézzük. Amennyiben az általad választott tengerentúli országban vízumra van szükség, partnerszervezetünk, illetve partner intézményünk időben elküldi irodánknak a vízumigénylésedhez szükséges dokumentumokat. Ez alapján intézzük számodra a szükséges vízumot. Amennyiben az Egyesült Államokba készülsz, személyesen részt kell venned egy vízuminterjún.

Repülőjegy

Amennyiben olyan programot választottál, ahol a programár tartalmazza a repülőjegyet, ezt is mi intézzük neked. A kiutazásodra általában az iskolakezdés előtti héten kerül sor. A hazaútra szóló repülőjegyedet az utolsó tanítási napot, vagy év végi vizsgákat követő napokra foglaljuk.

Amennyiben a programod nem tartalmazza a repülőjegyet, akkor is segítünk a legjobb megoldás megtalálásában.

A repülőjegy foglalásakor különös gondot fordítunk a biztonságos és kényelmes átszállási, indulási és érkezési időkre.

Megérkezés

Vannak olyan országok, illetve programok, ahol megérkezéskor egy felkészítő táborban vehetsz részt. Ennek általában az adott ország fővárosa ad helyet, hosszuk eltérő, 3-8 naposak lehetnek. Itt találkozhatsz a többi országból érkező diákkal, valamint városnézéssel egybekötött felkészítőn vehetsz részt.

Amennyiben közvetlenül a fogadó családhoz, vagy az iskolába utazol, a területi képviselőd, vagy az iskolai tanáraid tartanak neked egy köszöntést, eligazítást, ismerkedős programot.

Kapcsolattartás, felügyelet

Amennyiben fogadó családnál laksz, a területi képviselő fog gondoskodni rólad a kinn tartózkodásod alatt. Havonta megkeres Téged, beszél veled, a fogadó családoddal és az iskoláddal is. Ha bármi gondod van, bátran fordulhatsz hozzá segítségért.

Ha bentlakásos iskolában laksz, akkor az ún. ’dorm parent’-ed, nevelőszülőd fog Téged napi szinten patronálni, mindenben segíteni. A ’dorm parent’ általában 4-6 diákért is felelős, valamint maga is a kollégiumban lakik a családjával.

 GYAKORI KÉRDÉSEK


Mikor a legjobb külföldön tölteni egy tanévet?

Sok jelentkeznek 10. osztályos diákként és töltik a 11. tanévet külföldön. Egyre többen mennek ki 10. osztályosként, azaz már a 9. osztályban jelentkeznek. Ezt Neked kell eldöntened, a legjobb akkor menni, amikor Te úgy gondolod, hogy ideje belevágni!


FUSCE AT SAPIEN IN ANTE?
Spoiler content

FUSCE AT SAPIEN IN ANTE?
Spoiler content

FUSCE AT SAPIEN IN ANTE?
Spoiler content

FUSCE AT SAPIEN IN ANTE?
Spoiler content

FUSCE AT SAPIEN IN ANTE?
Spoiler content

 JELENTKEZÉS MENETE

1.
Személyes találkozó és beszélgetés a YOURWAY irodában.

2.
Jelentkezési anyag kitöltése és szerződéskötés.

3.
Jelentkezési anyag továbbítása az általad választott országba, illetve iskolába. 

4.
Iskolaválasztás esetén skype interjú az iskola képviselőjével. 

5.
Felkészítő tréning, majd rövid nyár után kezdődhet a nagy utazás! 

 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Jelentkezési határidők

 • 2019. április 1. augusztus/szeptemberi iskolakezdésre
 • 2018. október 1. A 2019. január / február második félévre

Ha későn eszméltél, de nagyon szeretnél jelentkezni, hívj minket, hátha van még helyünk számodra! 

 

A programdíj tartalmazza a következőket: 

 • Személyes beszélgetés és konzultáció a jelentkezővel és szüleivel
 • Tanácsadás és segítségnyújtás az iskola, illetve a program kiválasztásánál
 • Segítségnyújtás a jelentkezési anyag kitöltésénél és a szükséges dokumentáció összeállításánál
 • A diák, valamint szülői kézikönyv rendelkezésre bocsátása
 • Az induló diákok felkészítő tréningje
 • A jelentkező diákok szülei számára felkészítő délután
 • Külföldi orientációs táborokon történő részvétel (egyes országokban) 
 • Utazási költség az oda- és visszaútra (repülőút, illetve vonat/buszjegy) 
 • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott vendéglátó családban, vagy kollégiumban
 • Részvétel biztosítása a tanítási órákon egy középiskolában, vagy bentlakásos iskolában
 • Vízumügyintézés
 • Eligazítás megérkezés után a célországban
 • YOURWAY póló
 • A tanuló folyamatos figyelemmel kísérése Magyarországon illetve a vendéglátó országban
 • Hazatérés után Alumni tagság aktív programokkal és találkozókkal

 Milyen egyéb költségek vannak?

 • Zsebpénz (iskolai felszerelések, személyes holmik, buszbérlet, iskolai ebéd) 
 • Vízumdíj
 • A célországban fakultatív kirándulások, programok költségei
 • Utazás költségei, amennyiben kérés esetén egyénileg történik a megszervezése