Középiskolai tanév Norvégiában

Norvégia az az ország, mely nemcsak csodálatos hegyeiről, fjodjairól és gleccsereiről híres, hanem élénk, kulturális városairól is. Ragadd meg a lehetőséget és tölts egy tanévet ebben a csodálatos országban. 

Iskola Norvégiában

Norvégiában a tankötelezettség tizedik évfolyamig tart, majd onnan a többség a középiskolában folytatja tanulmányait. Az iskolai légkör kötetlen, a tanárokkal pedig nagyon barátságos kapcsolatot tudsz kialakítani.  Cserediákként lesznek kötelező tantárgyaid, de az iskola lehetőséget biztosít arra, hogy magad válaszd ki a tantárgyaidat. Az iskola rendszerint reggel 8-tól délután 15:30-ig tart. A tanév augusztustól júniusig tart. 

A norvégok rendkívül természetszeretők. A hagyományaikat a mai napig aktívan ápolják, a nemzeti ünnepüket (május 17-én) és a Húsvétot a maguk sajátos módján ünneplik. A legtöbb norvég családnak van úgynevezett "hytte"-je, ahova elutaznak, szívesen töltik kirándulással és síeléssel a szabadidejüket. A fiatalok gyakran töltik a délutánjaikat kávézókban, vagy grilleznek a parkokban egész évben. (Pakolj hosszú meleg nadrágot! ) 

Jelentkezés feltételei: 

  • 16-18 életév kiutazáskor
  • közép szintű angol nyelvtudás

Fakultatív kirándulási lehetőségek a program alatt

Hétvégi kirándulás Londonba, sítúra, tavaszi kirándulás Nizzába, európai körút

Orientációs tábor

Először Koppenhágába utazol, ahol találkozhatsz a többi külföldi diákkal, akik valamelyik skandináv országban töltenek egy tanévet, vagy félévet veled együtt. A tábor után utaztok majd tovább a fogadó családokhoz és kezdődik az igazi kaland! 

Az árak tartalmazzák

Elhelyezést norvég fogadó családnál, beíratást és részvétel biztosítását egy norvég középiskolában, személyes kapcsolattartót és segítőt a diák számára külföldön, folyamatos segítségnyújtást, konzultációs lehetőséget Magyarországon a szülők számára, repülőjegyet az oda- és visszaútra, orientációs tábort Koppenhágában kiutazáskor, két napos felkészítő tábort a diákok számára kiutazás előtt, egy napos felkészítő napot a szülők számára, YOURWAY pólót, korrekt és barátságos ügyintézést az első személyes találkozástól kezdve a hazaútig, sőt még azon is túl:-) Alumni tagságot hazatérés után sok közös programmal! 

PROGRAMOK

Elhelyezés fogadó családnál állami iskolában  
teljes tanév (augusztustól júniusig) 2 850 000 Ft 
iskolai félév  2 580 000 Ft
három hónap  2 170 000 Ft
   
 Biztosítás  
 teljes tanévre  120 000 Ft
 iskolai félévre  80 000 Ft
 három hónapra  60 000 Ft
   
   
   
   
   
   

Tanulj külföldön!

Gyere el hozzánk és találjuk meg a hozzád illő programot!

JELENTKEZZ MOST!