Középiskolai tanév Svájcban

Svájc híres a pontos és drága óráiról, luxus csokoládéiról, függetlenségéről és a síparadicsomairól. Svájcban négy hivatalos nyelv létezik, cserediákként választhatsz, hogy német vagy francia nyelvterületen szeretnél élni. 

Középiskola Svájcban

A svájci középiskolák, Gymnasium vagy College, működése és szervezeti felépítése kantononként eltérő. Az oktatás színvonala magas. Számíthatsz rá, hogy Tőled is elvárják majd, hogy aktívan részt vegyél az órákon. Az iskolaév általában augusztustól júliusig tart, az órák reggel 8-16:30-ig tartanak. Az iskola maga dönti majd el, hogy melyik évfolyamba kerülhetsz. 

Sport és szabadidő

Svájcban leginkább az iskola után, vagy hétvégén lesz lehetőséged a sportolásra.  Hétvégente a vonatok megtelnek síelőkkel, snowboardosokkal, túrázókkal, vagy bringásokkal, akik a hegyeknek veszik ilyenkor az irányt. Ha nem szeretnél sportolni, inkább városi nyüzsgésre vagy kulturális programra vágysz, akkor ülj egy vonatra és látogasd meg a közelben fekvő nyüzsgő várost.   

A jelentkezés feltételei

  • 15-18 év közötti életkor a kiutazáskor
  • legalább két éve tanulj németül vagy franciául
  • legalább közepes átlag az elmúlt két évben

Területválasztási lehetőség

Választhatsz, hogy német vagy francia nyelvterületen szeretnéd tölteni a tanéved/féléved. 

Fakultatív kirándulási lehetőségek

hétvége Londonban, kirándulás Nizzába, Európa körút stb. 

Az árak tartalmazzák

elhelyezést fogadó családnál teljes ellátással, beíratást és részvétel biztosítását állami középiskolában, személyes kapcsolattartót és segítőt a diák számára külföldön, folyamatos segítségnyújtást, konzultációs lehetőséget Magyarországon a szülők számára, betegség- baleset és felelősségbiztosítást, repülőjegyet az oda- és visszaútra, két napos felkészítő tábort a diákok számára kiutazás előtt, egy napos felkészítő napot a szülők számára, YOURWAY pólót, korrekt és barátságos ügyintézést az első személyes találkozástól kezdve a hazaútig, sőt még utána is Alumni tagságot hazatérés után sok közös programmal!

PROGRAMOK

Programok   
 teljes tanév (augusztustól júliusig)  2 890 000 Ft
 iskolai félév (augusztustól vagy januártól)   2 690 000 Ft
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Tanulj külföldön!

Gyere el hozzánk és találjuk meg a hozzád illő programot!

JELENTKEZZ MOST!