Középiskolai tanév az Amerikai Egyesült Államokban

Középiskola az USÁ-ban

USA klasszikus csereprogram, elhelyezés fogadó családnál állami iskolában

Jellemzően kisvárosokban laknak családjaink az Egyesült Államok területén és a helyi középiskolába járnak a többi amerikai diákkal együtt. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének közelebb kerülni egy amerikai család életén keresztül a kinti szokásokhoz, hagyományokhoz, életmódhoz.

Az amerikai emberek büszkék a hazájukra és örömmel mutatják meg szokásaikat a távoli országból érkező fiataloknak. Hisznek az önkéntes vendéglátásban, a pótszülői szerepben és teljes odaadással gondoskodnak az otthonukba fogadott diákokról.

Középiskola Amerikában - high school

Amiért nagyon sokan szeretik az amerikai iskolákat, az egyrészt a választható tantárgyak, oldott légkör, egyenrangú tanár-diák viszony miatt van. Másrészt a gyakorlati oktatás, a csapatmunka, a közösségi szellem és a figyelemfelkeltő, érdekes órai munka is meghatározó élmény a diákok számára.

Sport és szabadidő

A sport az a tevékenység, amit semmiképpen nem szabad kihagynod, ha egyszer Amerikában vagy! Olyan erős közösségformáló ereje van, hogy már csak emiatt érdemes kipróbálnod. A tanév során háromféle sportot is kipróbálhatsz: egy őszit, egy télit és egy tavaszit is.  Ha mégsem akarsz sportolni és szeretnél részt venni valamilyen délutáni tevékenységen az iskolában, akkor választhatsz akár dráma, zene, vagy számtalan egyéb klubtagság közül.

Orientációs tábor Washingtonban

Miután megérkeztél a fogadó családodhoz, sikerült megszoknod az új helyet és már elkezdődött az iskola, szeptemberben repülhetsz Washingtonba! A program része ez a három napos tábor, amely során megismerkedhetsz a többi külföldi diákkal és a partnerszervezetünk munkatársaival. Érdekes programok, városnézés és vidám programok várnak, hogy feltöltődve térhess vissza a fogadó családodhoz.

Államválasztási, régióválasztási lehetőségek és garancia

Lehetőséget biztosítunk állam-, illetve régióválasztásra, sőt időben történő jelentkezés esetén államválasztási garanciát tudunk felajánlani.

Elhelyezés egy ismerős családnál Amerikában - direct placement

Ha van olyan ismerős család az Egyesült Államokban, aki szívesen fogadna Téged egy tanévre, vagy félévre, akkor van rá lehetőség hogy megszervezzük neked az elhelyezést náluk. Amerikai kollégáink felveszik a kapcsolatot a családdal és beíratnak Téged a helyi középiskolába.  A helyi koordinátor továbbra is rendelkezésedre áll a tanév során, mindenben segít ha problémád akad. Emellett lehetőséged van részt venni a többi cserediáknak szervezett programokon is.

Szervezett utak, kirándulási lehetőségek

Ha szeretnél minél több helyre eljutni és minél több nevezetességet megnézni a kinntartózkodásod alatt, akkor jelentkezhetsz az amerikai iroda által szervezett utakra. Ezeket az utakat kifejezetten cserediákoknak szervezik és olyan helyekre lehet eljutni, mint New York, Los Angeles, vagy a Walt Disney World.

Az árak tartalmazzák: elhelyezést önkéntes fogadó családnál, beíratást és részvétel biztosítását állami középiskolában, személyes kapcsolattartót és segítőt a diák számára külföldön, folyamatos segítségnyújtást, konzultációs lehetőséget Magyarországon a szülők számára, repülőjegyet az oda- és visszaútra, betegség- és baleset biztosítást, három napos tábort Washingtonban (repülőjeggyel, teljes ellátással), két napos felkészítő tábort a diákok számára kiutazás előtt, felkészítő napot a szülők számára, vízumügyintézés lebonyolítását, korrekt és barátságos ügyintézést az első személyes találkozástól kezdve a hazaútig, sőt még azon is túl:-) Alumni tagságot hazatérés után sok közös programmal!

Miért az USA és miért a YOURWAY?

Nagyon sok fiatalt vonz az ország szellemisége, az emberek közvetlensége és az ún. high school spirit. Az Egyesült Államokban töltött tanév során a fiatalok közelebb kerülnek az ország kultúrájához és egy egészen másfajta gondolkodásmódhoz. Tapasztalataink szerint nagyon jó hatással van rájuk ez a szemlélet. Magabiztosabb, érettebb és közvetlenebb kis felnőttek térnek haza az útról.

A YOURWAY hosszú év tapasztalata alapján olyan amerikai partnerrel dolgozik, akik számára fontos a személyes kapcsolat, akik ismerik és segítik az országba érkező diákjaikat. Fontos számunkra, hogy mindenki megtalálja a helyét és egy felejthetetlen élménnyel gazdagodva térjen haza.

Egyéb magániskolai, érettségi programjainkról, illetve iskolaválasztási lehetőségekről az USÁ-ban a prémium programok között találsz bővebb infót.

Nyári programlehetőségek

Azok számára ajánljuk, akik szeretnének belekóstolni az amerikai életbe egy rövid időre nyáron! A program során elhelyezést biztosítunk fogadó családoknál és hetente különböző programokat, kirándulásokat szervezünk a többi külföldi diák társaságában. Sport események, medence parti, városlátogatás, egyetemlátogatás, baseball meccs vagy közös grillezés teszi színessé a  programod. A fogadó család otthonában nemcsak az angol nyelvtudásodat teheted próbára, de a családi programokon történő részvétel során megismerheted jobban a helyi szokásokat is. Két, három és négy hetes turnusokat ajánlunk. Szeretnél egy jó nyarat? Jelentkezz most!

A feltüntetett árak tartalmazzák az elhelyezést fogadó családoknál teljes ellátással, heti egy tevékenységet és egy kirándulást, helyi programokat, biztosítást, reptéri transzfert, helyi koordinátort (nap 24 órájában elérhető)

PROGRAMOK

 USA klasszikus program
 teljes tanév  3 190 000 Ft
 iskolai félév  2 990 000 Ft
 régióválasztási lehetőség   + 280 000 Ft
 államválasztási lehetőség   + 420 000 Ft
 régióválasztási garancia   + 330 000 Ft
 államválasztási garancia   + 550 000 Ft
 teljes tanév repülőjegy és tábor nélkül  2 590 000 Ft
 Nyári programok
 2 hetes nyári program    380 000 Ft
 3 hetes nyári program    495 000 Ft
 4 hetes nyári program    550 000 Ft

Tanulj külföldön!

Gyere el hozzánk és találjuk meg a hozzád illő programot!

JELENTKEZZ MOST!