Viktor édesanyja

Indianapolis, Egyesült Államok

"A magabiztos nyelvtudás mellé, egy széleskörű látásmód, önismeret, alkalmazkodás, új barátok és betekintés egy másik társadalom működésébe. Nem utolsó sorban egy tisztább jövőkép."

Hogyan jött az ötlet, hogy a gyermeke kimenjen külföldre tanulni középiskolásként?

Viktor kis kora óta vonzódott Amerikához, autodidakta módon megtanult angolul, minden érdekelte, ami az USÁ-val kapcsolatos. Így egyértelmű volt, hogy ha külföldi tanulás, akkor mi a célpont.

Nehéz volt belevágni?

Mivel ez régi vágya volt, ezért nem.

Milyen volt a kapcsolat a kinn tartózkodás alatt? Milyen gyakran tartották a kapcsolatot és hogyan?

Megbeszéltük, hogy vasárnaponként beszélünk Skype-on, de ez szinte sosem valósult meg. Elfogadtuk, hogy nehéz ehhez alkalmazkodni és áttértünk a rugalmas kapcsolattartásra 2, 3, 4 hetente.

Mi volt a legnehezebb?

A vége :)  akkor már nagyon hiányzott.

Biztonságban érezte őt a kinn tartózkodás alatt?

Teljesen. Mind a család, mind az itteni YOURWAY iroda részéről támogatást és sok információt kaptunk.

Mi volt a legnagyobb hozadéka?

A magabiztos nyelvtudás mellé, egy széleskörű látásmód, önismeret, alkalmazkodás, új barátok és betekintés egy másik társadalom működésébe. Nem utolsó sorban egy tisztább jövőkép.

Milyen irányban változott a gyermeke?

Mindenképpen pozitív az irány:) Önállóbb, határozottabb, céltudatosabb lett.

Megbánta? Miért?

Neeeem. Az, hogy ebben az érzékeny korban szerencséje volt világot látni, tapasztalatokat szerezni, egy másik ország kultúrájába belelátni, mindenképpen egy hasznos csomag a tarisznyájában.

Ajánlaná a programot másnak is? Miért?

Mindenképpen. Nekünk hatalmas szerencsénk volt a családdal, de azt gondolom ha nehézségek adódtak volna, akkor is rengeteg mindent megtanul a gyerek magáról és a világról.

A legnagyobb hátország volt ehhez nekünk, szülőknek az itthoni YOURWAY iroda. Ez adta az alapot, a nyugalmat, mindig bizalommal fordulhattunk hozzájuk.