Elhelyezkedés

Bostontól másfél órányira északra, Portland mellett, 10 perc sétára a tengerparttól helyezkedik el a Thornton Academy. Ideális azok számára, akik szeretnének a keleti partra, könnyű közlekedéssel eljutni, hangulatos kisváros mellett, tengerparthoz közel iskolába járni. 

Személyes látogatásunkkor elbűvölt a hely hangulata, a kampusz mérete és adottságai.

Adatok

Az iskola 1600 diákjának 10% külföldi. A külföldi diákok 40 különböző országból érkeznek. 

25 AP (advanced placement) egyetemi kreditet érő tantárgyat, emellett 40 emelt szintű tantárgy közül lehet választani.  25 különböző sport és egyéb klub várja a diákokat iskola után. 34 művészeti program, 4 különféle tánc program és egy 500 fős színház terem áll rendelkezésre a művészeti előadásokhoz. 

Magas szintű az iskola tudományos programja is. 2 millió dollárból épített új épületben, korszerűen felszerelt laborokban, a diákok kiscsoportos órákon sajátítják el ismereteiket.  Jellemző, hogy kb. 150 diák vesz részt valamilyen gyakornoki tevékenységben az iskolán kívül. 

Sport 

Az iskola méretere jellemzően itt is széles a skála. 23 őszi sport, 15 téli és 19 tavaszi sport közül bőven van lehetőség válogatni. 

Elhelyezés

Az iskola kampuszán vannak lány és fiú kollégiumok, de a valaki fogadó családnál szeretne lakni, akkor arra is van lehetőség. 

Hétvégi programok

A hétvégén sem unatkoznak a tanulók. A fakultatívan felajánlott programok között szerepelnek koncertek, sport programok, mozi esték. Lehetőség van a közelben sziklamászásra, kirándulásra, bowlingozásra. Hétvégenként az iskola gyakran szervez utakat a közeli Portlandbe vagy Bostonba. 

Egyetemi felkészítés

Az iskolában SAT teszt központ működik. A diákokat egyénileg készítik fel tanáraik az SAT és a TOEFL vizsgákra. 

Minden diákot egy egyéni mentor segít az egyetem kiválasztásában, jelentkezésekben, felkészülésben. A tanév alatt többször szerveznek egyetemlátogatásokat.  Az iskolánal partnerkapcsolata van több környékbeli egyetemmel. Ez azt jelenti, hogy a Thorton Academy-n végzett diákok automatiukusan bekerülhetnek ezekbe az intézményekbe. Ilyenek, mint a University of Maine of Engineering, University of New England és a Iniversity of Southern Maine. 

Érdekesség

Apple iskola, a diákok saját iPad-et kapnak iskolakezdéskor, papírt nem használnak a suliban. 

2019 márciusában az iskolában szervezték meg a Ted Talks Youth napot, melynek keretében 8 diák beszélt 'Find you Flow' témakörben: https://www.ted.com/tedx/events/31213

Összefoglalás

Összességében ajánljuk az iskolát azoknak, akik szeretnének egy nagyobb iskolát jó helyen, magas szintű képzést, támogató közösséget megismerni.