Középiskolai tanév Brightonban

A Newman College állami középiskola és a Brighton International School magániskola együttműködésének köszönhetően kínáljuk ezt a kiváló lehetőséget. 

Az helyszín

Newman College mindössze 20 percnyire van Brighton belvárosától, üzletektől, kávézóktól. A város népszerű hely nemcsak a külföldi de az angol diákok körében, egyrészt városi pezsgése, valamint tengerparti fekvése miatt. Tipikus diákváros két nagy egyetemmel és nagyon fiatal lakossággal. Brighton egy liberális, toleráns hely, sok szórakozási lehetőséggel. Brightonnak van az egyetlen zöld képviselője a parlamentben. Londonól mindössze egy órányira található.

Az iskola

A Sitxth Form-on, azaz a 12-ik és 13-ik évfolyamon 700 diák tanul, az alsóbb osztályokban ezen kívül 1700 tanuló van. Mivel az iskola mérete a brit átlagál nagyobb, így a tantárgyaválasztási lehetőség és egyéb tevékenységek köre is nagyobb a megszokottnál. A College és az alsóbb osztályok külön, de egymás melletti épületben vannak. Az iskola méretének ellenére a közösség nagyon összetartó. 

Felszereltség

Az iskola színházterme kiváló helyszíne a közösségi összejöveteleknek, előadásoknak. A jól felszerelt könyvtár a legújabb technológiával van ellátva, míg a tágas és világos osztálytermek jó környezetet biztosítanak a tanulásnak.  A Sixth Form kávézójában pedig találkozhatsz a barátaiddal és aktív társasági életet élhetsz. 

Szakkörök

A nagy iskola előnye a délutáni szakkörök színes választéka. Itt mindenki megtalálja a neki tetsző délutáni elfoglaltságot, amit az órák után heti egy vagy két alkalommal tartanak:

Művészet, Fotózás, Atlétika, Tánc, Dráma, Divat és Textil, Jog, Matematika, Zene, Netball, Rugby, Futball, Golf, Lovaglás, 

Hivatalos minősítés

Az iskola Ofsted (Office for Standards in Education) hivatalos minősítése szerint: kiemlkedő (outstanding). A diákok egyéni fejlődési lehetősége és közérzete kiváló. A diákok nagyra értékelik a közösségi összetartást, ami az iskolára jellemző. 

 

Ez az az iskola, hol nagyon jó a közösség. Tudjuk, hogy mi történik a másikkal és törődünk egymással.

Pályaorientáció

Az iskola alapos információval látja el a tanulókat a pályaválasztási lehetőségekről. Segít nekik kiválasztani a megfelelő egyetemet, vagy szakirányt, amiben szeretnének továbbtanulni. 

Szellemiség 

A katolikus iskolákra jellemző magas színvonal igaz az iskolára, közben nyitottak bármilyen vallású diákra, nem kell katolisuknak lenni. A  mindennapi iskolai életben a morálnak és az erkölcsnek van inkább szerepe és nem a szervezett egyházi rendezvényeknek.  

Tantárgyak 

Az iskola régóta a legjobb a városban, kiváló A level eredményekkel. A diákok számára a cél, hogy kemény munkával a legtöbbet hozzák ki magukból. 

A programban résztvevő diákjaink at 'environmental scinces' tantárgyon kívül még két tantárgyat vehetnek fel: 

A level tárgyak: művészet,  művészet és dizájn: textil, biológia, üzleti tanulmányok ( business), kémia, informatika, tánc, dizájn és technológia - 3D dizájn, dráma és színház, közgazdaságtudomány, angol nyelv, angol nyelv és irodalom, film tanulmányok, francia földrajz, német, grafikus kommunikáció, történlem, jog, matematika, emelt szintű matematika, statisztika, média tanulmányok, zene, filozófia és etika, fotózás, testnevelés, politika, pszichológia, szociológia, spanyol

BTEC (szakmai) tágyak: business, kriminológia, digitális zene, egészség és szociális ellátás, informatika, alkalmazott jog, alkalmazott tudományok, sport, outdoor education, utazás és turizmus

Környezettudomány 

Ahhoz, hogy diákjaink résztvehessenek az egy tanéves programon, fel kell venniük a környezettudomány tárgyat. Ez nemcsak a  természettudomány iránt érdeklődő diákok számára érdekes, de azok számára is, akik inkább humán vagy művészeti beállítottságúak. A tanárok igyekeznek mindenkinek felkelteni az érdeklődését és motiválni őket a közös munkára, amiből kölcsönösen tanulnak egymástól. 

A nemzetközi diákok közös munkája lehetőséget ad arra, hogy közösen dolgozzanak interkulturális prokejteken. 

Az eltérő háttér és a közös cél érdekes érveléseknek adhat teret. A környezetvédelem, mint téma átlépi a nemzeti határokat és a kulturális különbségeket. 

A környezettudomány érinti a fizikát, biológiát, kémiát, földrajzot, matematikát, sőt a pszichológiát, etikát és az üzleti tanulmányokat is. A kurzus során különös hangsúlyt fektetnek az analitikus és kritikus gondolkodás fejlesztésére. 

A tanév végére A level diplomára tehetnek szert környezettudományból az itt végzett diákok. 

A kurzuson az analitikus és kritikus gondolkodás fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Elhelyezés

Fogadó családoknál történik Brightonban illetve vonzáskörzetében. Egy angol családnál lesz az otthonod a teljes tanév során. 

Időpontok

A tanév szeptember elejétől június elejéig tart. Az első trimeszter végén,  december közepén hazajönnek a diákok és januárban térnek vissza a második két trimeszterre. 

Vízum

A tanévprogramhoz nincs szükség vízumra.

Árak

A teljes tanév 19 000 Font, ami tartalmazza: 

  • iskolai tandíjat
  • elhelyezést fogadó családnál saját szobával (napi két étkezés hétköznap, hétvégén teljes ellátást) 
  • két napos felkészítő programot Magyarországon a diákok számára
  • szülői felkészítő programot
  • helyi koordinátor felügyeletét és segítségét a diák számára Brightonban
  • Cambridge nyelvvizsa felkészítőt

Amit nem tartalmaz: 

  • repülőjegyeket
  • helyi buszbérletet
  • iskola felszerelést
  • biztosítást