Középiskolai tanév az Amerikai Egyesült Államokban

Középiskola az USÁ-ban

USA klasszikus csereprogram, elhelyezés fogadó családnál állami iskolában

Jellemzően kisvárosokban laknak családjaink az Egyesült Államok területén és a helyi középiskolába járnak a többi amerikai diákkal együtt. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének közelebb kerülni egy amerikai család életén keresztül a kinti szokásokhoz, hagyományokhoz, életmódhoz. 

Az amerikai emberek büszkék a hazájukra és örömmel mutatják meg szokásaikat a távoli országból érkező fiataloknak. Hisznek az önkéntes vendéglátásban, a pótszülői szerepben és teljes odaadással gondoskodnak az otthonukba fogadott diákokról. 

Középiskola Amerikában - high school

Amiért nagyon sokan szeretik az amerikai iskolákat, az egyrészt a választható tantárgyak, oldott légkör, egyenrangú tanár-diák viszony miatt van. Másrészt a gyakorlati oktatás, a csapatmunka, a közösségi szellem és a figyelemfelkeltő, érdekes órai munka is meghatározó élmény a diákok számára. 

Sport és szabadidő

A sport az a tevékenység, amit semmiképpen nem szabad kihagynod, ha egyszer Amerikában vagy! Olyan erős közösségformáló ereje van, hogy már csak emiatt érdemes kipróbálnod. A tanév során háromféle sportot is kipróbálhatsz: egy őszit, egy télit és egy tavaszit is.  Ha mégsem akarsz sportolni és szeretnél részt venni valamilyen délutáni tevékenységen az iskolában, akkor választhatsz akár dráma, zene, vagy számtalan egyéb klubtagság közül.

Orientációs tábor New Yorkban, Los Angelesben vagy Washingtonban

Megérkezéskor egy három napos táborban vehetsz majd részt, ahol találkozhatsz a világ egyéb országaiból érkező diákokkal és megismerkedhetsz a várossal, annak nevezetességeivel. Kóstolj bele az egyik nyüzsgő amerikai nagyvárosba és máris jól indul a programod! 

Államválasztási, régióválasztási lehetőségek, városi elhelyezések 

Lehetőséget biztosítunk állam-, illetve régióválasztásra, vagy akár egy nagyobb város körzetében történő elhelyezésre

Elhelyzés egy ismerős családnál Amerikában - direct placement

Ha van olyan ismerős család az Egyesült Államokban, aki szívesen fogadna Téged egy tanévre, vagy félévre, akkor van rá lehetőség hogy megszervezzük neked az elhelyezést náluk. Amerikai kollégáink felveszik a kapcsolatot a családdal és beíratnak Téged a helyi középiskolába.  A helyi koordinátor továbbra is rendelkezésedre áll a tanév során, mindenben segít ha problémád akad. Emellett lehetőséged van részt venni a többi cserediáknak szervezett programokon is. 

Az árak tartalmazzák: elhelyezést önkéntes fogadó családnál, beíratást és részvétel biztosítását állami középiskolában, személyes kapcsolattartót és segítőt a diák számára külföldön, folyamatos segítségnyújtást, konzultációs lehetőséget Magyarországon a szülők számára, repülőjegyet az oda- és visszaútra, betegség- és baleset biztosítást, négy napos orientációs tábort New Yorkban vagy Los Angelesben kiutazáskor, két napos felkészítő tábort a diákok számára kiutazás előtt, felkészítő napot a szülők számára, vízumügyintézés lebonyolítását, korrekt és barátságos ügyintézést az első személyes találkozástól kezdve a hazaútig, sőt még azon is túl:-) Alumni tagságot hazatérés után sok közös programmal! 

Miért az USA és miért a YOURWAY? 

Az Egyesült Államok a legnépszerűbb célország a külföldön tanulni vágyók számára. Nemcsak az angol nyelv miatt, de nagyon sok fiatalt vonz az ország szellemisége, az emberek közvetlensége és az ún. high school spirit. Az Egyesült Államokban töltött tanév során a fiatalok közelebb kerülnek az ország kultúrájához és egy egészen másfajta gondolkodásmódhoz. Tapasztalataink szerint nagyon jó hatással van rájuk ez a szemlélet. Magabiztosabb, érettebb és közvetlenebb kis felnőttek térnek haza az útról. 

A YOURWAY hosszú év tapasztalata alapján olyan amerikai partnerrel dolgozik, akik számára fontos a személyes kapcsolat, akik ismerik és segítik az országba érkező diákjaikat. Fontos számunkra, hogy mindenki megtalálja a helyét és egy felejthetetlen élménnyel gazdagodva térjen haza. 

Egyéb lehetőségekről, magániskolai, érettségi programjainkról az USÁ-ban a prémium programok között találsz bővebb infót. 

PROGRAMOK

 USA klasszikus program  
 teljes tanév  3 390 000 Ft
 iskolai félév  2 990 000 Ft
 régióválasztás    + 120 000 Ft
 államválasztás   + 210 000 Ft
 város környéki elhelyezés   + 390 000 Ft
Kalifornia, Florida, Hawaii   + 430 000 Ft
   
Teljes tanév orientációs tábor és repülőjegy nélkül  2 590 000 Ft
 Direct placement ismerős családnál   2 590 000 Ft
   
   
   
   
   

Tanulj külföldön!

Gyere el hozzánk és találjuk meg a hozzád illő programot!

JELENTKEZZ MOST!