Egyesült Államok

Klasszikus

Fontos tudni

 • teljes tanéves vagy féléves programok
 • szeptemberi tábor Washingtonban 
 • 15- 18,5 éves kor között
 • állami iskola fogadó családos elhelyezéssel
 • terület és államválasztási lehetőség
 • egyéni igények figyelembevétele
 • nyári programok

Ha szeretnéd kiválasztani az iskoládat, esetleg bentlakásos iskolát, vagy érettségi programot keresel, akkor nézz körül itt: Amerikai Egyesült Államok prémium programok

Árak

USA klasszikus program 

Teljes tanév 12 500 USD 

Iskolai félév (augusztustól januárig) 11 800 USD 

Szeptemberi tábor Washingtonban 1 270 USD

régióválasztási lehetőség  + 1000 USD

államválasztási lehetőség  + 1500 USD

régióválasztási garancia  +  1200 USD 

államválasztási garancia  + 2000 USD

teljes tanév repülőjegy nélkül  11 300 USD 

extra kérések (sport, művészet, tantárgy): egyéni ajánlat

Az árak tartalmazzák a repülőjegy és a biztosítás díját

Nyári programok 

2 hetes nyári program   2250 USD  (Cleveland, Ohio)

3 hetes nyári program   2900 USD  (Los Angeles, Orlando, Philadelphia stb.)

4 hetes nyári program   3200 USD  (Salt Lake City, Siux Falls)

CAPTCHA

KLASSZIKUS CSEREPROGRAM Amerikában

Jellemzően kisvárosokban laknak családjaink az Egyesült Államok területén és a helyi középiskolába járnak a többi amerikai diákkal együtt. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének közelebb kerülni egy amerikai család életén keresztül a kinti szokásokhoz, hagyományokhoz, életmódhoz.

Az amerikai emberek büszkék a hazájukra és örömmel mutatják meg szokásaikat a távoli országból érkező fiataloknak. Hisznek az önkéntes vendéglátásban, a pótszülői szerepben és teljes odaadással gondoskodnak az otthonukba fogadott diákokról.

KÖZÉPISKOLA Az egyesült államokban - HIGH SCHOOL

Amiért nagyon sokan szeretik az amerikai iskolákat, az egyrészt a választható tantárgyak, oldott légkör, egyenrangú tanár-diák viszony miatt van. Másrészt a gyakorlati oktatás, a csapatmunka, a közösségi szellem és a figyelemfelkeltő, érdekes órai munka is meghatározó élmény a diákok számára.

SPORT ÉS SZABADIDŐ

A sport az a tevékenység, amit semmiképpen nem szabad kihagynod, ha egyszer Amerikában vagy! Olyan erős közösségformáló ereje van, hogy már csak emiatt érdemes kipróbálnod. A tanév során háromféle sportot is kipróbálhatsz: egy őszit, egy télit és egy tavaszit is.  Ha mégsem akarsz sportolni és szeretnél részt venni valamilyen délutáni tevékenységen az iskolában, akkor választhatsz akár dráma, zene, vagy számtalan egyéb klubtagság közül.

Ünnepelj együtt az amerikai családoddal Hálaadáskor és ki ne hagyd az év végi bált, a prom-ot!
középiskola Amerika
Szereted a kosárlabdát? Menj el egy NBA meccsre és szurkolj élőben a kedvenc csapatodnak!

Szeptemberi tábor Washingtonban

Miután megérkeztél a fogadó családodhoz, sikerült megszoknod az új helyet és már elkezdődött az iskola, szeptemberben repülhetsz Washingtonba! A három napos tábor során megismerkedhetsz a többi külföldi diákkal és a partnerszervezetünk munkatársaival. Érdekes programok, városnézés és vidám események várnak, hogy feltöltődve térhess vissza a fogadó családodhoz. Ha bármi problémád van a kezdeti beilleszkedéskor, mondd el, beszéljétek meg és segíteni fognak neked! 

A táborról készült összefoglalót itt nézheted meg: 

ÁLLAMVÁLASZTÁSI, RÉGIÓVÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEK ÉS GARANCIA

Lehetőséget biztosítunk állam-, illetve régióválasztásra, sőt időben történő jelentkezés esetén államválasztási garanciát tudunk felajánlani.

Egyéni igények figyelembevétele

Fontos számunkra, hogy elérhetővé tegyük számodra a programot még akkor is, ha valamilyen különleges kívánságod van. Ha szeretnél valamilyen sportot űzni, vagy hangszeren játszani, esetleg egy idegen nyelvet vagy tantárgyat tanulni, segítünk abban, hogy emiatt ne kelljen itthon maradnod. Amerikai partnerünk segítségével megnézzük, hogy tudjuk-e teljesíteni a kívánságodat és megmondjuk azt is még a jelentkezésed előtt, hogy mennyi felárat kell érte fizetni. Ekkor még mindig eldönthetitek, hogy érdemes-e igénybe venni a külön kérelmet. 

Elhelyezés egy ismerős családnál Amerikában - direct placement

Ha van olyan ismerős család az Egyesült Államokban, aki szívesen fogadna Téged egy tanévre, vagy félévre, akkor van rá lehetőség hogy megszervezzük neked az elhelyezést náluk. Amerikai kollégáink felveszik a kapcsolatot a családdal és beíratnak Téged a helyi középiskolába.  A helyi koordinátor továbbra is rendelkezésedre áll a tanév során, mindenben segít ha problémád akad. Emellett lehetőséged van részt venni a többi cserediáknak szervezett programokon is.

SZERVEZETT UTAK, KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉGEK

Ha szeretnél minél több helyre eljutni és minél több nevezetességet megnézni a kinntartózkodásod alatt, akkor jelentkezhetsz az amerikai iroda által szervezett utakra. Ezeket az utakat kifejezetten cserediákoknak szervezik és olyan helyekre lehet eljutni, mint New York, Los Angeles, vagy a Walt Disney World.

Az árak tartalmazzák:

 • elhelyezést önkéntes fogadó családnál,
 • beíratást és részvétel biztosítását állami középiskolában,
 • személyes kapcsolattartót és segítőt a diák számára külföldön,
 • folyamatos segítségnyújtást, konzultációs lehetőséget Magyarországon a szülők számára,
 • repülőjegyet az oda- és visszaútra,
 • betegség- és baleset biztosítást,
 • két napos felkészítő tábort a diákok számára kiutazás előtt,
 • felkészítő napot a szülők számára,
 • vízumügyintézés lebonyolítását,
 • korrekt és barátságos ügyintézést az első személyes találkozástól kezdve a hazaútig,  
 • Alumni tagságot hazatérés után sok közös programmal!

MIÉRT AZ USA ÉS MIÉRT A YOURWAY?

Nagyon sok fiatalt vonz az ország szellemisége, az emberek közvetlensége és az ún. high school spirit. Az Egyesült Államokban töltött tanév során a fiatalok közelebb kerülnek az ország kultúrájához és egy egészen másfajta gondolkodásmódhoz. Tapasztalataink szerint nagyon jó hatással van rájuk ez a szemlélet. Magabiztosabb, érettebb és közvetlenebb kis felnőttek térnek haza az útról.

A YOURWAY hosszú év tapasztalata alapján olyan megbízható amerikai partnerrel dolgozik, akik számára fontos a személyes kapcsolat, akik ismerik és segítik az országba érkező diákjaikat. Fontos számunkra, hogy mindenki megtalálja a helyét és egy felejthetetlen élménnyel gazdagodva térjen haza. 

Nézd meg webinárunkat, ahol olyan diákokkal beszélgettünk akik részt vettek az amerikai programban: 

Beszélgetés Jázminnal, aki Floridában töltött egy tanévet: 

Beszélgetés Bencével, aki Vermontban töltött egy tanévet cserediákként:

Nyári programok

Azok számára ajánljuk, akik szeretnének belekóstolni az amerikai életbe egy rövid időre nyáron! A program során elhelyezést biztosítunk fogadó családoknál és hetente különböző programokat, kirándulásokat szervezünk a többi külföldi diák társaságában. Sport események, medence parti, városlátogatás, egyetemlátogatás, baseball meccs vagy közös grillezés teszi színessé a  programod. A fogadó család otthonában nemcsak az angol nyelvtudásodat teheted próbára, de a családi programokon történő részvétel során megismerheted jobban a helyi szokásokat is. Két, három és négy hetes turnusokat ajánlunk. Szeretnél egy jó nyarat? Jelentkezz most!

A feltüntetett árak tartalmazzák az elhelyezést fogadó családoknál teljes ellátással, heti egy tevékenységet és egy kirándulást, helyi programokat, biztosítást, reptéri transzfert, helyi koordinátort (nap 24 órájában elérhető)