Középiskola Olaszországban

Olasz nyelv külföldön

Ha megkérsz egy olaszt, hogy soroljon fel érveket, miért érdemes Olaszországban tölteni egy tanévet, vagy akár félévet, biztosan hivatkozni fog a világ legjobb ételére, a legszebb nyelvre, és az olaszokra jellemző laza életstílusra. Az ország északi része olyan hatalmas síterepeknek és nagy hagyományokkal rendelkező foci csapatoknak ad otthont, mint a Milan és a Turin. Az úszás és a röplabda az egész országban népszerű sportnak számít. Természetesen az ételeknek és a közösen eltöltött családi vacsoráknak kulcs szerepe van az ország életében. Tészta, pizza, fagyi, kávé - ki nem szereti az olasz ízeket? Ha érdekel a divat, akkor szintén ebben az országban a helyed! Jelentkezz az olaszországi középiskolai programunkra és próbád ki az igazi olasz életet! 

Középiskolai rendszer Olaszországban

Az olasz középiskola ”Scuola Secondaria Superiore”9-13 évfolyamig tart. A cserediákokat általában a 11. vagy a 12. évfolyamban helyezik el, természettudományos vagy nyelvi osztályokban. Az iskola szeptembertől júniusig tart, a tanórák pedig reggel 8-13 óra között zajlanak hétfőtől egészen szombatig. A kötelező tantárgyakon kívül számos iskolában van lehetőség választani olaszt, irodalmat, művészetet vagy angol órákat. 

Jelentkezési feltételek

  • 15-18 életkor
  • olasz nyelv alapfokú ismerete
  • legalább közepes átlag az elmúlt két évben

Az árak tartalmazzák

Elhelyezést olasz fogadó családnál, beíratást és részvétel biztosítását egy olasz középiskolában, személyes kapcsolattartót és segítőt a diák számára külföldön, folyamatos segítségnyújtást, konzultációs lehetőséget Magyarországon a szülők számára, repülőjegyet az oda- és visszaútra, betegség- baleset és felelősségbiztosítást, két napos felkészítő tábort a diákok számára kiutazás előtt, egy napos felkészítő napot a szülők számára, korrekt és barátságos ügyintézést az első személyes találkozástól kezdve a hazaútig, sőt még azon is túl:-) Alumni tagságot hazatérés után sok közös programmal! 

 

 

 

 

 

 

PROGRAMOK

 Elhelyezés fogadó családnál állami iskolában  
 teljes tanév 2 390 000 Ft 
 iskolai félév 2 190 000 Ft
 3 hónapos program 1 980 000 Ft
 2 hónapos program 1 590 000 Ft
   
 Városi elhelyezés: Róma, Milánó vagy Firenze  
 teljes tanév   3 980 000 Ft
 iskolai félév  2 980 000 Ft
   
   
   
   
   
   

Tanulj külföldön!

Gyere el hozzánk és találjuk meg a hozzád illő programot!

JELENTKEZZ MOST!